mandag 30. mai 2011

Peace, love and a bad shoulder...

Tilført i ettertid: 
I dette innlegget fremkommer det mange feil, da jeg ikke har laget peace merket riktig. 
Les innlegget datert den 6. juni :-) 
Jeg beklager så mye, men alt om flotte Siri er selvfølgelig helt riktig :-)

Jeg har sydd, strøket og lest for mye blogger! 

Så nå streiker høyre skulder.....  en liten bevegelse av armen så knyter det seg til..............  så da er gode råd dyre.... 

Fornuften sier at jeg bør holde den i ro, så ikke strikke, ikke sy, ikke brodere, ikke ikke ikke....  (Nå fikk jeg assosiasjoner på barneverset:  ikks smile, ikke le og ikke vise tennene) 

Smile å le kan jeg fremdeles gjøre :-) 

Men ellers da?Jo, jeg kom på hva Siri fra Rena hadde rundt halsen når hun kom feiende i sin flotte Mercedes til Skeikampen tidligere mai.  Hun hadde et superdupertflott halskjede laget av perler og det var kjøpt på Renas hippeste butikk.  Man kan assosiere det enten med Mercedes sitt merke eller symbolet for Peace.  Jeg vil helst ikke gå som levende reklame for et bilmerke, mye heller utstråle peace and harmony (kremt kremt) så jeg bestemte meg for å lage noen, for dette krever ikke så mye vett i pannen eller kraft i armen.DIY: 

Du trenger:  ståltråd, ca. 60 perler og en lærsnor. 
Træ på 42 perler (selvfølgelig avhengig av hvor store perlene er og hvor stort smykke skal bli) Det hvite smykket er 8 cm bredt og perlene er 6 mm,  sorte og grønne er 9 cm bredt og perlene er 4 mm. (Nå har du tredd på alle perlene i sirkelen)  La ståltråden gå en gang til i de 14 første perlene slik at du har en ståltråd som stikker ut ved kl. 4 og kl. 8.  Træ nå på 6 perler på hver ståltråd, og så 6 perler inn på begge ståltrådene.( Nå skal det se ut som peacemerket)  Fest ståltråden midt på de 28 perlene.  Fest på lærsnoren. 

Hepp, da har du det kuleste Rena Peace smykke i manns minne :-)

Hvis du ikke vil lage selv kan du kjøpe av meg :-)Peace and Love....


klem fra Janse

4 kommentarer:

 1. Liniment och vetekudde det gör susen...när skuldrar blivit bra...börjar du göra armhävningar. Helt suveränt bra mot "bloggarm" och överansträngning..har provat och det gör susen.

  SvarSlett
 2. Kjedelig med vond skulder, det unner jeg ingen. Vet ikke hva jeg hadde gjort om jeg ikke kunne sitte på pc eller strikke... Tøffe smykker, og virket ikke så vanskelige å lag heller.
  Håper alt ellers er bra. Og så kommer jeg nok snart på besøk :) Sånn på ordentlig liksom.
  God bedringsklemmer sendes herved :)

  SvarSlett
 3. Håper skulderen er i bedre form! Ha en strålende helg. kos deg! Klem fra Guri www.ditt-alternativ.no

  SvarSlett
 4. Vond skulder er ikke noe godt! Riktig god bedring! Stilige smykker! Jeg datt jo tilbake til 70-tallet her! :))

  SvarSlett